top of page

טרק מסטיה > אושגולי/

הטרק ממסטיה לאושגולי בחבל סוונטי הוא בהחלט לא סוד, אבל זה באמת אחלה טרק! ממש ממש יפה, ממש ממש כיפי, עם נופים מהממים וכפרים קסומים שישנים בהם בדרך. קשה בול במידה כדי שזה יהיה מספק אך לא קורע. ממליצה בחום למי שאוהב ללכת קצת. להלן הפרטים.

IMG_3278.JPG

01/

בעיקרון מדובר בטרק של 4 ימים מהעיירה הגדולה יחסית מסטיה, לכפר הקטן אושגולי, שהוא בפני עצמו נקודת מוצא לכל מיני טיולי יום וטרקים. לרוב חוזרים מאושגולי למסטיה במונית. אפשר גם לדלג על היום האחרון שהוא קצת פחות מעניין מבחינה נופית, ובסוף היום השלישי לקחת מונית לאושגולי – אפרט על זה בהמשך. במהלך הטרק אפשר לישון בכפרים שבדרך (מה שאנחנו ורוב האנשים עשינו), ואפשר גם לפתוח אוהל. הלינה בכפרים משתנה ברמה, גם בין הגסטהאוסים וגם בין הכפרים (בהתאם לרמת הבידוד שלהם), אבל בסך הכל מדובר בתנאים פשוטים יחסית. 

מבנה הטרק

/02

  • ניווטנו עם מפס.מי והיה מעולה. כל השבילים מסומנים באפליקציה בצורה מדויקת וזה היה מאוד נוח.

  • הפחידו אותנו שצריך לסגור מקומות לינה מראש כשמטיילים בשיא העונה אבל לא עשינו את זה (חוץ מאשר בזבשי) ולא הייתה שום בעיה, היו מספיק גסטהאוסים בכפרים.

  • ארוחות בוקר - אני לא אוהבת לאכול ארוחת בוקר גדולה (ובמיוחד לא לפני שמתחילים לצעוד) וכידוע ארוחות הבוקר הגאורגיות הן עצומות. אז ביקשנו בבוקר משהו קטן (לחם, ריבה וכו') ושאת ארוחת הבוקר המתוכננת יארזו לנו בלאנץ' בוקס. לרוב מדובר בחצ'אפורי, גבינה, ביצה קשה, ירקות - אחלה ארוחת צהריים לטרק.

  • ממליצה להצטייד במסטיה בנשנושים (צימוקים, אגוזים וכו') ו/או בתוספות נחמדות לפיקניק (שימורים שונים) כי בכפרים אין שום דבר לקנות.

  • אריזות – לא צריך לקחת יותר מדי. בגדים (גם חמים ללילה, קר שם גם בקיץ), מברשת שיניים, פנס ראש, נייר טואלט, מים וקצת נשנושים. בכל הגסטהאוסים אפשר לאכול אז לא צריך לקחת יותר מדי אוכל, ומים אפשר למלא גם בגסטהאוסים (אם כי הם לא תמיד מאוד נקיים - שווה לבדוק לפני ששותים) וגם בנקודות מסוימות לאורך הדרך. 

טיפים כלליים

/03

מסטיה Mestia לזבשי Zhabeshi - כ-16 ק"מ, הליכה די קלה.
>> יש שתי אפשרויות ליום הזה - אחת קצרה יותר שהולכת על הכביש הראשי, והשנייה דרך ההרים- אותה אנחנו עשינו. ההליכה ממש יפה ועוברת בכפרים מקסימים.

 
לינה: בזבשי ישנו ב-Lali's guest house - ממליצה בחום! מיקום מהמם בקצה הכפר, ללי מתוקה, אוכל מעולה והחדר שווה. 50 לארי לאדם ללינה, ארוחת ערב, ארוחת בוקר קלה ולאנץ' בוקס. אפשר להזמין מראש בבוקינג ואני ממליצה לעשות זאת כי יש לה רק שלושה חדרים.

DAY 1

/04

זבשי לאדישי Adishi – כ-11 ק"מ.
>> מתחיל בעלייה די קשוחה, אחריה הליכה יפה על הרכס. באמצע הרכס יש קיוסק קטן עם שתייה קרה ונשנושים- אחלה מקום להפסקת צהריים או סתם מנוחה. אחר כך ירידה מתונה לכפר המבודד אדישי.


לינה: באדישי ישנו ב-Gunter's guest house. המשפחה מתוקה והאוכל היה טעים. תנאים טיפה פחות טובים (חדר עם שמונה מיטות וכו') אבל מצד שני יש חצר ממש כיפית. קצת יקר- 55 לארי לאדם ללינה + אוכל, אבל יש מצב שאלו המחירים באדישי בגלל הבידוד.

DAY 2

/05

אדישי לאיפררי Iprari - כ-17 ק"מ כולל כמה מקטעים מאתגרים של חציית נהר שוצף וטיפוס למעבר הרים.
>> היום הכי יפה בעיני, וכאמור גם הכי מאתגר. נקודת חציית הנהר נמצאת כשעה וחצי-שעתיים הליכה מאדישי. בעיקרון אם מגיעים מוקדם אפשר לחצות ברגל ואחר כך כבר צריך להיעזר בסוסים כי המים עולים. יש שם מלא מקומיים עם סוסים שמעבירים אנשים ב-20 לארי לאגם. אנחנו הגענו לשם לפני עשר בבוקר וכבר היה זרם מאוד חזק שהיה קשה מאוד לחצות עם תיקים ובלי מקלות הליכה (לכן לקחתי סוס – שגם זו חוויה קצת מפחידה!), אז כנראה שזה גם תלוי בעונה. אחרי החצייה מתחיל טיפוס ארוך אך מדהיםםםםם לפס, עם נוף מהמם לכל אורך הדרך אז בעיני הוא די מהנה. 

(טיפ: כשמגיעים לפס מומלץ להשאיר את התיקים ולעלות עוד כעשר דקות עד לנקודת תצפית מדהימה לקרחונים ובכלל ל-360 מעלות של האזור. במפס.מי יש מסלול שמגיע לנקודת התצפית הזו מכיוון אחר של הרכס, ראינו את נקודת הפיצול אליו אבל היה נראה לא מבטיח אז לא הלכנו.)

אחרי הפס יש ירידה די תלולה, אבל שוב, ההליכה בעמק משגע מלא פריחה אז זה כיף. לאורך הירידה יש נקודות שאפשר למלא בהן מים נקיים ישר מההר. משם הולכים בעמק עד לכפרים הבאים.


לינה: אפשר לישון באיפררי שהוא הראשון מבין הכפרים. אנחנו המשכנו עוד כחצי שעה עד לכפר Lalkhori וישנו שם בגסטהאוס חביב בשם Kala. שילמנו 45 לארי לאדם ללינה + אוכל. לא ממליצה עליו באופן מיוחד אבל היה סבבה.

DAY 3

/06

איפררי לאושגולי Ushguli – כ-9-11 ק"מ, תלוי במסלול.
>> כאמור, זה היום הכי פחות מרשים ולכן יש אנשים שמדלגים עליו ולוקחים מונית מאיפררי או לאלחורי לאושגולי (או חזרה למסטיה), אבל בעיני זה כיף ומספק להגיע עד אושגולי ברגל. אפשר ללכת במסלול הקצר - על הכביש הראשי שהולך לאורך הנהר. הוא די יפה, אבל אם יש הרבה רכבים (והיו) אז יש גם מלא אבק וזה לא כיף. אופציה שניה היא לעלות להר וללכת יותר בגובה. הרבה מההליכה היא ביער, נחמד לחובבי הז'אנר (אני פחות), ואחר כך יורדים להליכה קצרה על הכביש הראשי עד שמגיעים לקבוצת הכפרים של אושגולי, ושם ההליכה כבר ממש יפה. 

DAY 4

/07

  • קודם כל - ממליצה מאוד לישון באושגולי ולא לחזור ישר למסטיה! הכפר אמנם מתויר אבל הוא מקסים ושקט.

  • לינה: ישנו ב-Guesthouse Angelina. משפחה מתוקה והבית ממש נעים ומפנק. ממליצה! בגדול אמור להיות שם גם אוכל טעים אבל כשאנחנו היינו היה איזה פסטיבל באזור והיה להם עומס ובלגן וכולם היו קצת שיכורים, אז הם לא יכלו להכין לנו ארוחת ערב. שילמנו 55 לארי לחדר פרטי + ארוחת בוקר.

  •  למקרה שלא אוכלים בגסטהאוס - אפשר לאכול ב-Cafe Koshki - מסעדה טעימה וזולה.

  • ב-Cafe Enguri מקרינים סרט כל ערב ב-21:00, ב-10 לארי לאדם. כשאנחנו היינו שם הקרינו סרט גאורגי ממש מעניין על איזור סוונטי, ובכל מקרה החוויה כולה מגניבה ומרעננת. אגב, לא ממליצה לאכול בקפה הזה! יקר ולא טעים.

  • מאושגולי אפשר לצאת לטיולי יום/יומיים שונים- לקרחון שחארה, ל-Latpari lake ועוד. אפשר גם לחצות לכיוון חבל ראצ'ה בטרק מאתגר יותר. אני רציתי לעשות טיולון קטן אז סתם טיפסתי על הרכס שמצפון-מזרח לכפר (זה שהולך ממזרח לנהר Enguri). טיפסתי די בקטנה ויש נוף ממש יפה לכפרים, לקרחון, לנהר וכו'. אני מאמינה שאם מטפסים עד לפסגה של הרכס (לא טיפוס מאוד רציני) אז אפשר לראות נוף גם לצד השני.

  • מאושגולי חזרנו למסטיה במונית- 100 לארי ל-4 אנשים, כשעתיים וחצי נסיעה. אפשר אולי למצוא גם ב-20 לארי לאדם אם מתארגנים הרבה אנשים לרכב גדול. רוב הנהגים שם רצו 30 לארי לאדם.

אושגולי

IMG_3105.jpg
IMG_3368.jpg
IMG_3071.jpg
IMG_2967.jpg
IMG_3292.jpg
bottom of page